Kansallisten Junioreiden 1.valintakilpailu Kerava 21.-22.10. Iida Sopanen lähellä loppukilpailupaikkaa - Rosa Nokio lyhytohjelman yllättäjä

22.10.2017

Iida palkintojenjaossa
Iida palkintojenjaossa
Ellen, Iida, Annika, Maria
Ellen, Iida, Annika, Maria
Rosa ja Sirkka vapaaohjelman alla
Rosa ja Sirkka vapaaohjelman alla
Iida Sopanen
Iida Sopanen
Ellen Nordenswan
Ellen Nordenswan
Annika Uusitalo
Annika Uusitalo
Maria Kahanpää
Maria Kahanpää
Rosa Nokio
Rosa Nokio

                                                            teksti: Sirkka Kaipio


Viime viikonloppuna luisteltiin Keravalla Kansallisten Juniori/Seniori sarjojen ensimmäinen valintakilpailu. Mukana taistelemassa finaalipaikasta oli viisi EVT:n luistelijaa, joilla kaikilla oli mahdollisuus napata paikka tästä kovasta kisasta finaaliin. Kolme kilpailun parasta saisi suoran loppukilpailupaikan, Iida Sopanen olikin lähellä sitä sijoituttuaan hienosti neljänneksi pistein 88,36.

Iida luisteli lennokkaan lyhytohjelman tunnelmalliseen ranskalaismusiikkiin. Pieni haparointi hyppy-yhdistelmän välikaarella oli ainoa ohjelmassa tullut virhe. Hieno kolmas sija ennen vapaaohjelmapäivää pistein 33,71.
EVT:n tytöistä toiseksi paras oli vauhdikkaasti luistellut Ellen Nordenswan. Lyhytohjelman yhdistelmän toinen hyppy jäi tällä kertaa yksöiseksi, mutta vauhdikkaat piruetit ja hyvä askelsarja nostivat Ellenin ohjelman luistelullisen tason hyvälle tasolle. Ellen lähti vapaaohjelmaan ensimmäisen päivän jälkeen 6:lta sijalta, pistein 32,16.
Rosa Nokio luisteli erinomaisesti nostaen kauden ensimmäisessä kilpailussa tulostaan aiempiin vuosiin nähden huomattavasti. Kevyesti sujunut kokonaisuus palkittiin 8:lla sijalla, pistein 30,01. Rosa oli kisan ehdoton yllättäjä ja hyvä osoitus tunnollisesta harjoittelusta, se tuo tulosta.
Maria Kahanpää sekä Annika Uusitalo epäonnistuivat harmittavasti. Molempien ohjelmiin tuli helpotusta sekä virheitä yllättäen. Vahvasti sujuneet harjoitukset eivät kantaneet kisa-areenalle asti, mutta tyylikkäästi tytöt kantoivat koreografiansa esiintyen ilmeikkäästi virheistä huolimatta. Maria oli lyhytohjelmaosuuden 14:sta ja Annika 15:sta. Lyhytohjelman voitti Oulun Luistinkerhon Jenna Mustakangas.

Vapaaohjelmat sujuivat jouheasti. Iida oli latautunut päivään hyvin, jännitys ei päälle näkynyt. Kolmen hypyn yhdistelmä jäi tekemättä ohjelman alussa ja sen paikkaus myöhempään kohtaan kostautui, viimeinen hyppy oli yksöis sekä sen jälkeinen taivutuspiruetti liikkui pahasti ja jäi tasoltaan vaisuksi. Vapaaohjelmaosuudessa Iida oli 6. ja yhteispisteet 88,36 pudottivat sijoitusta yhdellä pykälälla. Tuloksena kuitenkin komea 4. sija tiukassa paikassa.
Ellen piti paikkansa toiseksi parhaana seuran luistelijana. Vaikka vapaaohjelma lähtikin liikkeelle hapuillen, loppuosa sujui ja tangon tulkinta oli vahvaa. Alun virheistä huolimatta ohjelma palkittiin mukavilla pisteillä, sija säilyi kympin sakissa. Lopputulos 7. pistein 84,72.
Annika Uusitalo kääri hihansa ja lähti tekemään laadukasta työtä tavoitteenaan sijoituksen koheneminen. Vapaaohjelma sujuikin hänen tasollaan, vain yksi helpotus kaksoislutzissa. Vapaaohjelma palkittiin osuuden 7:ksi parhaana ja se nosti Annikan myös kymmenen joukkoon pistein 81,85.
Rosa Nokion kohtalona oli tällä kertaa monen uuden asian - hyvän luistelupaikan parhaiden joukossa, tiiviin tunnelman kärkiryhmissä sekä lyhytohjelmasuorituksen ilon ja riemun käsitteleminen - hallinta. Uusi tilanne oli opettavainen ja seuraavaan kilpailuun varmasti hallittava. Nyt hermoilu kääntyi virheiksi ohjelmassa. Vapaaohjelman pisteet, 42,47, pudottivat Rosan sijaa huomattavasti.
Maria Kahanpää lähti sinnikkäästi taistelemaan noususta tuloslistalla ylöspäin. Osatut asiat eivät ensimmäisenä kisapäivänä menneet kohdilleen ja vapaaohjelmassa nähtiin tuttu tsemppari. Ohjelman alun jälkeen joko periksi antanut luistinkenkä tai roska terässä vaikutti yllättäen helpon hypyn jälkeiseen kaatumiseen. Siinä pasmat sekaantuivat hetkellisesti ja loppuosa ohjelmasta
sujui haparoiden. Harmittava tilanne. Maria oli lopputuloksissa 17. ja Rosa 21.
Kilpailun voiton korjasi hyvän vapaaohjelman luistellut Tapparan Taitoluistelijoiden Ella Korpi pistein 99,78. Toiseksi tuli Oulun Jenna Mustakangas 95,93 ja kolmanneksi ohi Iidan noussut Joensuun Katajan Emma-Lotta Laakso pistein 88,85.


Kaikilla EVT:n luistelijoilla on mahdollisuus kamppailla finaalipaikoista toisessa valintakisassa, johon matkataan vuodenvaihteen jälkeen Ouluun. Sitä ennen harjoittelu jatkuu tiukasti. Valmentaja Sirkka oli tyytyväinen siitä, että kaikilla seuran luistelijoilla oli hyvä vauhti, elementtien taitotaso olemassa sekä myös tiukkatahtinen harjoittelu näkyi kaikkien olemuksissa. Kovia harjoittelijoita ihan kaikki!

 

Lopputuloksia:

1.Ella Korpi TAP 99,78

2.Jenna Mustakangas OLK 95,93

3.Emma-Lotta Laakso JOKA 88,85

4.Iida Sopanen EVT 88,36 3 6

7.Ellen Nordenswan EVT 84,72 

9.Annika Uusitalo EVT 81,85 

16.Maria Kahanpää EVT 72,72

17.Rosa Nokio EVT 72,48 

------------------------------

21.10.

Lohkon II valintakilpailua johtaa lyhytohjelman jälkeen Oulun Luistinkerhon Jenna Mustakangas pistein 35,57. EVT:n luistelijoista Iida Sopanen on kolmantena 33,71, Ellen Nordenswan kuudentena (32,16), Rosa Nokio kahdeksantena (30,01), Maria Kahanpään (28,07) sijoitus on 14. ja Annika Uusitalon (27,67) 15. ennen huomista vapaaohjelmaa. Yhteensä lohkossa pääsi peruutusten jälkeen starttaamaan 28 kilpailijaa.

 

-------------------

 

18.10.

Tulevana viikonloppuna luistellaan Kansallisten Junioreiden ensimmäiset valintakilpailut. Juniorit on jaettu valtakunnallisesti kolmeen lohkoon. EVT kuuluu lohkoon II ja juniorimme kilpailevat Keravalla sillä Keravan Luistinseura järjestää lohkojen II ja III valintakilpailut. Lyhytohjelmat luistellaan lauantaina ja kustakin lohkosta sunnuntain vapaaohjelmakilpailuun jatkaa 30 parhaiten sijoittunutta luistelijaa.

 

EVT-Juniorit Keravalla:

Maria Kahanpää

Rosa Nokio

Ellen Nordenswan

Iida Sopanen

Annika Uusitalo

 

Tsemppiä ja onnistuneita suorituksia kaikille!

 

kilpailun sivut:

https://kels.seura.info/kilpailut/seuran-jarjestamat-kilpailut/2017-2018/21-22-10-2017-stll-1-valintakilp/

 

 

lohkon I valintakilpailun järjestää Rauman Taitoluistelijat

kilpailun sivut:

http://rautl.sporttisaitti.com/kilpailut-ja-tapahtumat/rautl-n-jarjestamat-kilpailut-202/kansallisten-junioreiden-ja-seni/#token-379372