Emmi Peltonen ja Roman Galay, EM 2020 22.-25.1. Gratz, Itävalta

22.1.2020

Emmi Peltonen kuva:JariMarttila
Emmi Peltonen kuva:JariMarttila
Roman Galay kuva:JariMarttila
Roman Galay kuva:JariMarttila

Sirkan kisaraporttia EM-kilpailujen ensimmäiseltä varsinaiselta kilpailupäivältä ja kuulumisia vaiherikkaasta valmentajaelämästä.

Tänään ei ollut taitoluistelun hyvä henki kanssamme miesten lyhytohjelmakilpailussa. Romanin ennen Suomeen ja suoraan tänne tuloa alkanut selkäkipu oli äitynyt todalla pahaksi. Ja kun hypyistä tullaan alas korkealta ja kovalla iskulla, voi tuskan määrää vain arvailla. Se mikä näkyi ulospäin oli toki epäonnistunut suoritus, mutta sen taustalla oli aivan muuta. Jo edeltävien päivien harjoittelussa näkyi keskivartalon hallinnan vaikeus, kivun vuoksi alastulot piti ottaa vastaan lähes kaksinkerroin taittuen. Piruettiasennot tuottivat myös kiputuntemuksia.

Kisasuorituksessa adrenaliini saa tuntemukset taka-alalle. Silloin todella näyttää siltä, että kaikki on ihan hyvin. Romanilla on myös tausta huomioiden todella korkea kipukynnys, valtava tahto ja sellainen mentaliteetti ettei valiteta. Se on hyvä tulevaisuutta ajatellen, hänestä on kasvamassa varsinainen huippu-urheilija.

Valmentajana jaoin tuskan hänen kanssaan, yhtälailla kuin pettymyksen tuoman harmin siitä että näin kävi. Mutta kun asia on käsitelty, koittaa uusi päivä ja nuoren ihmisen edessä on vielä monta iloisen onnistumisen hetkeä. On hyvä aina muistaa katsoa eteenpäin eikä jäädä vellomaan asioihin joihin ei enää voi vaikuttaa. Siinä Roman on ihan parasta. Surun ja harmin jälkeen näkyy aina valo. Se vie eteenpäin!

 

Tänään on taas tapahtunut. Astuessasi bussiin, et tiedä mihin päädyt tai kauanko se kestää.

Kolleegat lähtivät harkkahalliin virallisella bussilla, se eksyi. Hälytystilassa olivat joukkueen johto ja urheilijat. Kuka vastaisi valmennuksesta! Matka keskeltä ”ei mitään” vuoristokylässä kesti liki 50 min ja juuri ja juuri luistelijat saivat valmentajansa ajoissa halliin.

Hallista toiseen siirtyminen taas ei näyttänyt haasteelliselta. Hyvin ehtisivät vielä katsomaan Romanin suoritusta. Mutta bussia ei tullut ja taas, nippanappa juosten paikalle. Mutta ihanat kannustusjoukot ehtivät!

Minä taas yritän parhaani mukaan päästä eroon kahdesta untuvatäkistä. Huoneessani on jäätävän kylmä. Aamulla kun herää, patja ympärillä on niin kylmä, ettei tohdi kädellä koskea. Juu, huoneessa on toki lämpötilan säädin. Sitä kun painaa ja hinaa numeroita ylös, jee! Sitten kun laskee sormen alas alkaa hidas hissiliike alas. Ja kas, joka päivä kun olen tätä testannut, sitä alemmas kerta kerran jälkeen lämpötila on painunut. Mutta täkeistä eroon - viimeistään kotona!

 

Nyt lepo ja huomenna taas hommiin - pääsen tutustumaan harkkahalliin!

t. Sirkka

-------------------

Tänään ei ollut Romanin päivä. Hän jäi reilusti omasta tasostaan ja EM-kilpailu päättyi lyhytohjelmakilpailuun. 24 luistelijan edetessä vapaaohjelmaan eivat pisteet 56,10 ja 31. sija riittäneet. Matalin eteenpäin vienyt pistesaldo oli 65,21.

Romanin kommetteja STLL:n sivuilla

miesten lyhytohjelmatuloksia:

1. Michal Brezina CZE 89,77 

2. Dmitri Aliev RUS 88,45 

3. Artur Danielian RUS 84,63 

31. Roman Galay FIN 56,10

------------------

21.1.

Romanin EM-kisaurakka alkaa jo huomenna Suomen aikaa klo 12:30 ja miesten vapaaohjelmatkin luistellaan heti perään seuraavana päivänä eli torstaina.

Emmin ensimmäinen kisapäivä on perjantaina ja vapaaohjelmapäivä lauantai. Viime vuoden hienon pistesaaliin ansiosta Suomella on naisten sarjassa kolme edustajaa. Kaksi muuta ovat Jenni Saarinen ja Linnea Ceder.

Suomen jäätanssijat kilpailussa on pari Yuka Orihara/Juho Pirinen. Heillä kisapäivät ovat torstai ja lauantai.

 

Parhaat kisaonnistumiset ja mahtitsempit kaikille!

 

aikataulut ja tulokset