Silver Skate 31.1.-2.1. Kuopio

2.2.2020

Ellen Fäldt
Ellen Fäldt
Ellenin tavarat tip top-järjestuksessä
Ellenin tavarat tip top-järjestuksessä
Ellen, piruettilusikka ja verkan istumapiruetti
Ellen, piruettilusikka ja verkan istumapiruetti
Ellen ja Sirkka
Ellen ja Sirkka
Vilmiina ja Sirkka
Vilmiina ja Sirkka
Vilmiinan ensimmäinen potku ja liuku Niiralan jäällä
Vilmiinan ensimmäinen potku ja liuku Niiralan jäällä
Vilmiina Pesonen
Vilmiina Pesonen

Vaiherikas viikonloppu

Lauantain lyhytohjelmasuoritukset näyttivät Saaran (NoviceA) ja Janeten (JuniorB) osalta ilmeikkäiltä ja tarkoilta, eikä vauhtiakaan puuttunut. Saara onnistui mielestäni paremmin kuin aiemmissa lyhytohjelmissa, mutta yllättäen kakkospisteet putosivat kauas odotetusta. Janette luisteli kauniisti ja tulkitsi jokaisen nyanssin kauniista koreografiastaan. Janeten ohjelma sai hyvät pisteet ja toi selkeästi paikan vapaaohjelmaan.

Sunnuntaiaamu alkoi harmittavasti, sillä Springs A-sarjan ensimmäisessä ryhmässä luistelleen Hertan musiikki ei lähtenyt soimaan. Kun varalevykin teki tepposet oli musiikki soitettava puhelimesta. Siinä tohinassa meni aikaa, jännitys kasvoi ja hermo oli pinnassa. Vaikka lopulta musiikki, LaLa Land-kappale, soikin kauniisti kärsi luistelu odottelusta ja ohjelmaan tuli paljon virheitä. Ihanaa oli Hertan kuitenkin tavata kilpailussa vanha seurakaveri Olivia, joka lensi näihin kisoihin USA:sta asti.

Samassa sarjassa startannut Siiri onnistui hyvin. Musa lähti soimaan, luistin liukui ja ohjelman vaikeat elementit onnistuivat. Kun edellisissä kisoissa Siiri epäonnistui sairauden vuoksi kurjasti, oli tämä jälleen hyvä paluu omiin taitoihin.

Vapaaohjelmat sujuivat eri sarjoissa (Novice A ja Junior B) kisaavilta Saaralta ja Janetelta yhtenäisen kaavion mukaan. Kummallekin tuli kaksi isompaa virhettä kaatumisen ja elementin helpottamisen myötä. Mutta ryhdikkäät olivat luistelut ja nautittavat esitykset ihan loppuun saakka.

Tällaista urheilu on, tunteiden vuoristorataa. Myös valmentajalla, joka kokee harmia suojattiensa puolesta. Varsinaista "Tunteita ja tuoksuja" sarjaa! Urheilija kuitenkin pistää aina kaikkensa likoon astuessaan kisaan arvioitavaksi. Joskus vaan ei onnistu. Onneksi sitten tulee uusia mahdollisuuksia ja niitä kohti yritetään kannustaa näitä nuoria, kivoja ja ahkeria EVTn tyttöjä!

-Sirkka

kaikki tulokset

-------------------------

31.1.

Heti kisaviikonlopun alkuun Sirkan tervehdys muikkujen maasta Kallaveden rannalta

Aamun aikainen juna ei puksuttanut vaan lipui äänettä Kuopioon. Mikä shokki, täällä on lunta! Vaikka jotain vaatetta tuli mukaan niin kahdeksaan miinusasteeseen en ollut varautunut. Mutta kaupat olivat auki... Sen siitä saa kun menee kohteesta toiseen eikä uudessa asunnossa oikein ehdi paneutua mistä seuraavaksi itsensä löytää. No, kotoa ei ainakaan. Juuri aviomies viestitti että lamppu on katossa. Koskahan ehdin nauttia uusista nurkistamme!

Kivaa oli tulla EM-jäältä Vilmiinan kanssa kisaamaan. Aluesilmuissa luisteleva Vilmiina Pesonen esitti ohjelmansa kauniisti, hyvin musiikkiin ja esitystä ryydittivät komeat vaakaliu'ut. Niin mainiota - vapautunut tyttö ja topakkaa tahtoa täynnä. Lähes ulkomaan kisaa vastaavat ovat olosuhteet - Niiralan monttu on täynnä innokkaita urheilijan alkuja. Kohta taas jäähallille, jossa EVT:n Ellen Fäldtin kisa alkaa.

Ellenin iltakisa oli mainio. Vaikka autossa yli neljä tuntia oli ollut puuduttavaa, ei se suorituksessa näkynyt. Ei vaikka kisa luisteltiin pikkutytölle varsin myöhään illalla, Ellen hoiti hommat ammattimaisesti. Kilpailurutiineihin kuuluva tiptop-järjestys tavaroissa oli kunnossa ja verkka oli ollut tunnollinen. Silloin luistelukin onnistuu! Verkan istumapiruetti oli myös ohjelmassa yksi yksi parhaista. 

-Sirkka

tuloksia:

Junior B (22 kilpailijaa)

1 Ellen Amper HSK 103,75 4 1

2 Isabella Salmiheimo ETK 100,45 1 2

3 Ninja Kuutti VLK 95,26 2 3

16 Janette Mettälä EVT 67,87 17 19

 

Springs A (25 osallistujaa)

1 Ines Salminen HTK 36,01

2 Sara Höijer EsJt 34,87

3 Josefiina Puiro EsJt 34,36

6 Siiri Tahvanainen EVT 32,49

25 Hertta Mankki EVT 21,84

 

Novice A (12 kilpailijaa)

1 Minttu Kylliäinen HTK 90,58 1 3

2 Lotte Eronen HTK 79,74 3 2

3 Evi Forsman HSK78,75 5 1

12 Saara Marttila EVT 60,36 11 11

 

Springs B (24 kilpailijaa)

1. Ellen Kronqvost-StorholmJeppis 51,67

2. Kaisla Siivonen EsJt 50,33

3. Viola Lehtimäki EsJt 49,67

10. Ellen Fäldt EVT 40,67

 

Springs C (neljä kilpailijaa)

1. Annika RUOTSALAINEN VarTa 36,67

2. Teresia HÄTINEN VarTa 33,33

3. Sara RAUTAMÄKI KuTa 31,00

4. Vilmiina PESONEN EVT 30,67

tulokset

-------------------------

KuTa:n eli Kuopion Taitoluistelijoiden jäjestämässä kilpailussa starttaa viikonloppuna EVT-luistelijoita viidessä sarjassa:

Springs B Ellen Fäldt

Springs C Vilmiina Pesonen

Novice A Saara Marttila

Junior B Janette Mettälä

Springs A Hertta Mankki ja Siiri Tahvanainen

kilpailun sivut