Sunnyt Turussa - kisaraportti

13.1.2010Matkasimme Turkuun yhdessä Laastareiden kanssa kansallisensarjan 2.

kisoihin lauantaina 9.1. viimeistelyjäitten ja Hannen maittavan lounaan jälkeen. Bussimatka sujui yhdessä hujauksessa leikkimielisen tietokilpailun merkeissä jossa Sunnyille selvisi mm. että Laastarit eivät ole luistelleet kolmeakymmentä vuotta ja että heitä ei ole luultu eläkeläisryhmäksi. Majoittauduttuamme hotelli ”Hesburger Pörssiin” (tyttöjen keksimä uusi nimi), kurvasimme Turun linnaan hieman kulttuuria harrastamaan. Laastarit painelivat puolestaan hallille kisaharkkaamaan. Tunnin opastetulla kierroksella saimme kuulla historiaa linnan karhuista, vangeista, asukkaista sekä linnan mukavuuksista ja asumistavoista. Tiesittekö muuten, että ensimmäiset luistimet on valmistettu eläinten kuten hevosten ja lehmien luista halkaisemalla pitkä luu ja sitomalla se nahkahihnalla jalanpohjaan.

Näillä menopeleillä on sitten viiletetty pitkin Aurajokea 1500-luvulla.

Sunnuntai oli kisapäivä ja se alkoi Sunnyjen osalta kisaharkalla maittavan aamiaisen jälkeen. Hienosti sujuneen harkan jälkeen palasimme hotellille kaunistautumaan kisaa varten. Lounas ja huoneiden luovutus ja eikun Kupittaan halliin omaa suoritusta odottelemaan. Aika hujahti kuin siivillä ja pian oli luistelut luisteltu kera pikku muksahduksen ja siirryimme jännittämään palkintojen jakoa patonkeja suuhumme ahtaen. Tällä kertaa Sunnyille pujotettiin kaulaan hopeiset mitalit Minttujen viedessä hienosti voiton parin pisteen erolla.

Paluumatka sujui Sunnymaisen railakkaasti ja bussista astui Myyrmäessä ulos aplodien saattelemana väsynyt mutta iloinen joukkio.

(teksti Sanna Regwan)