Leena Rissanen Mozart Cupin voittoon!

18.1.2008

Peräti seitsemän seuramme yksinluistelun kilparyhmäläistä suuntasi Itävallan alppimaisemiin hakemaan arvokasta kokemusta kansainvälisiltä kilpajäiltä. EVT:läiset saavuttivat monia hyviä sijoituksia ja Leena Rissanen voitti sarjansa.

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden yksinluistelun kilparyhmä-läiset osallistuivat 15.-20.01.2008 Itävallan Salzburgissa vuosittain käytävään Mozart Cupiin. Kilpailu oli ns. interclub-kilpailu ja osa kansainvälistä European Criterium -kilpailu-sarjaa. Kilpailun järjestäjänä toimi paikallinen taitoluistelu-seura Eisunion Salzburg ja kilpailupaikkana oli Eisarena Volksgarten.

EVT:n luistelijoista Salzburgiin tänä vuonna matkasivat Saara Astola, Niina Kinnunen, Marianne Ojalehto, Saila Pönkä, Leena Rissanen, Siiri Rytkönen ja Petra Stolt. Valmenta-jaksi matkalla mukana oli Eve Uimonen. Lisätietoja kilpailusta löytyy alla olevasta linkistä.

Kuvassa Marianne, Petra, Saara ja Niina lähtötunnelmissa Helsinki-Vantaan lentokentällä viime talvena.

Mozart Cup 2008

Tekstiviestinä saatuja tuloksia: Saara Astola sijoittui sarjassaan hienosti neljänneksi. Hän luisteli hyvän koko-naisuuden, johon kuuluivat mm. onnistunut kaksoisflippi sekä kaksi kaksoislutzia, tulppi ja salchow. Saila Pönkän sijoitus Itävallassa oli kuudes puhtaalla ohjelmalla ja Siiri Rytkösen kahdeksas. Siiri teki ensimmäistä kertaa onnistuneesti ohjelmaansa kaksoislutzin, kaksoisflipin ja kaksoisritin. Sekä Sailan että Siirin esitykset olivat rohkeita ja vauhdikkaita.

Marianne Ojalehto oli mahtavasti neljäs luisteltuaan maksimisuorituksensa ja kauden parhaan ohjelmansa joka sisälsi mm. kaksoislutzin ja -tulpin sekä kaksoisflipin. Petra Stolt täydensi seuramme hyvää menestystä ollen viides. Petra onnistui ohjelmassaan mm. kaksoisriteissä, -tulpeissa ja kaksi kertaa kaksoislutzissa. Myös hän luisteli Itävallassa kauden parhaan suorituksensa. Niina Kinnunen oli seitsemäs ohjelmalla, joka oli hypyllisesti erinomainen, mutta piruetteihin jäi tällä kertaa vielä hieman parantamisen varaa. Niinan ohjelmaan sisältyi kuitenkin rohkea ja hyvä kaksoisakselin yritys. Leena Rissanen voitti upeasti sarjansa ja sai palkinnoksi komean jättikokoisen pokaalin. Onnittelut!