Saara Astola hopealle Italiassa, Leena Rissanen Virossa

11.4.2006

EVT:n kilparyhmäläiset matkasivat kauden päätteeksi Viroon ja Italiaan hakemaan arvokasta kansainvälistä kilpailukokemusta.

Kotimaan kilpailukausi on onnellisesti takana - kevätnäytöstä odotellessa osa seuramme yksinluistelun kilparyhmien luistelijoista mittasi taitojaan kahdessa kansainvälisessä kilpailussa.

Järjestyksessään kahdeksastoista Coppa Europa Trofeo U.I.S.P. luisteltiin Italian Pinzolossa 31.03.-06.04.2006. Kilpailu oli ns. European Criterium -kilpailu ja siinä käytettiin 6.0 -arviointia. Kilpasarjat tässä kilpailussa olivat Chicks, Cubs, Springs, Debs, Novice, Junior ja Senior.

Junioreiden kilpailussa Jonna Kinnunen oli upeasti neljäs ja Sini Kokko 17:s. Sarjassa oli 21 luistelijaa. Vuoden 1992 jälkeen syntyneiden tyttöjen sarjassa Natalie Vilen sijoittui 15:ksi ja vuoden 1993 jälkeen syntyneiden tyttöjen sarjassa Sara Sovijärvi oli mukavasti 13:s.

Tytöt -94 -sarjassa Suvi Virkkunen luisteli 13:ksi ja Sara Kansi 23:ksi. Niina Kinnunen taituroi Tytöt -95 -sarjassa 16:ksi ja Marianne Ojalehdon sijoitus oli 19:s. Tässä sarjassa oli peräti 30 kilpailijaa. Vuoden 1997 jälkeen syntyneiden tyttöjen sarjassa Saara Astola oli 20 kilpailijan joukossa upeasti toinen!

Valmentajana Italian matkalla toimi Eve Uimonen, joka oli matkan antiin varsin tyytyväinen. "Tavoitteena oli onnistua omien taitojen mukaisesti, sillä sijoituksia oli mahdotonta lähteä hakemaan kun yleisestä tasosta ei etukäteen ollut mitään tietoa. Moni luistelijoistamme teki kauden parhaimpiin lukeutuneen suorituksensa", Eve summaa.

Erityisesti Even mieleen painuivat Saara Astolan upea kakkossija kauden parhaalla suorituksella sekä Jonna Kinnusen neljäs sija - kolmoissalchow alkoi vihdoin taas onnistua harjoituksissa vaikkakaan itse kilpailusuorituksessa sitä ei vielä nähty.

Muita mahtavia suorituksia esittivät Niina Kinnunen, joka yllättävästä musiikin reistailusta huolimatta ylsi melkein omaan maksimisuoritukseensa. Sara Sovijärvi ja Suvi Virkkunen ylsivät niinikään kauden parhaimpiin suorituksiinsa. Sini Kokko selvisi mallikkaasti omasta junioridebyytistään. "Tästä on hyvä jatkaa kohti ensikautta", Eve toteaa.

Lopuksi Eve haluaa vielä kiittää Tarja Kinnusta ja Sari Astolaa erinomaisesti järjestetystä matkasta.

Coppa Europa Trofeo

Baltic Hopes Trophy käytiin Tallinnassa 30.03.-02.04.2006. Kilpasarjat olivat Cubs, Springs, Debs, Novice ja Juniors. Arvioinnissa käytettiin perinteistä 6.0 -järjestelmää. Kilpailun järjesti Eesti Jääkild Iluuisutamisklubi.

EVT:n Mikael Uimonen sijoittui Pojat-95 -sarjassa seitsemänneksi Ossi Jauhiaisen ollessa 10:s. Samanikäisten tyttöjen sarjassa Petra Stolt luisteli peräti 24 kilpailijan joukossa sijalle 10. Tytöt -96 -sarjassa Saila Pönkä oli 16:s, Mathilda Nyqvist 18:s ja Camilla Sipilä 23:s. Osanottajia sarjassa oli hulppeat 31.

Junioreiden ISU:n säännöin käydyssä kilpailussa Mari Aulio taituroi mukavasti sijalle seitsemän. Seuran hyvää panosta täydensivät Hanna Honkonen ja  kahdeksannella ja Meri Tanner 10. sijallaan. Myös ISU:n säännöin käydyssä noviisikilpailussa Riikka Peura oli kolmen luistelijan joukossa sijalla kaksi. Debytanttien sarjassa Leena Rissanen luisteli loistavasti toiseksi Sofia Nylundin ollessa 10:s. Kilpailijoita tässä sarjassa oli 11.

Baltic Hopes Trophy