Muodostelmaluistelun SM -kilpailut

26.2.2006Helsingissä taisteltiin 25.-26.02.2006 muodostelmaluistelun seniori- ja juniorisarjojen SM -mitaleista. EVT:tä kilpailussa edusti kuudenneksi sijoittunut Ice Steps.

Helsingin Luistelijat ry (HL) isännöi muodostelmaluistelun seniori- ja juniorisarjojen vuoden 2006 Suomen-mestaruuskilpailuja, jotka järjestettiin Helsingin jäähallissa helmikuun 25.-26. päivänä. Kilpailuun oli selviytynyt kaikkiaan 12 juniorijoukkuetta ja 4 seniorijoukkuetta. Etelä-Vantaan Taitoluistelijoita junioreiden kilpailussa edusti Ice Steps (kuvissa). Kauden molemmissa valintakilpailuissa joukkue sijoittui viidenneksi ja lähti luonnollisestikin hakemaan onnistunutta suoritusta kauden päätöskilpailuun.

Lyhytohjelmassa joukkue onnistuikin melko hyvin - muutamissa askelsarjoissa tapahtuneista horjahduksista huolimatta ohjelman yleisilme oli siisti ja luistelu tyylikästä ja pehmeää. Joukkue ansaitsi lyhytohjelmallaan 30,10 pistettä ja oli junioreiden kilpailussa lyhytohjelman jälkeen viidentenä. Lyhytohjelmakilpailun ykköspaikalta vapaaohjelmaan lähti Helsingin Luistelijoiden Musketeers.

Vapaaohjelmassa Ice Stepseillä oli huonoa onnea - useista kaatumisista aiheutuneista vähennyksistä johtuen ohjelman pisteet jäivät odotettua alemmalle tasolle - teknistä tasoa kuvastavat elementtipisteet olivat kaatumisista huolimatta kilpailun neljänneksi korkeimmat, mutta suorituksen laatua arvioivat komponettipisteet tiputtivat joukkueen lopputuloksissa kuudenneksi. Vapaaohjelman pisteet olivat 53,42 ja yhteispisteitä molemmista ohjelmista kertyi kaikkiaan 83,52. Junioreiden kilpailun voitti Helsingin Luistelijoiden Musketeers ennen Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintasticia ja Joensuun Katajan Les Miraclesia.

Kisasivut       Kisajuliste