Ice Steps komeaan voittoon Spring Cupissa - Dream Steps neljäs

20.2.2004

ICE STEPS KOMEAAN VOITTOON SPRING CUPISSA - DREAM STEPS NELJÄS

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden (EVT) muodostelmaluistelujoukkueet Ice Steps ja Dream Steps edustivat Suomea Spring Cupissa Milanon Sesto San Giovannissa. Spring Cup on vuosittain järjestettävä suuri kansainvälinen muodostelmaluistelukilpailu, joka kuuluu Kansainvälisen Luisteluliiton (ISU) viralliseen kilpailusarjaan. Tänä vuonna kilpailussa oli mukana joukkueita noin viidestätoista maasta noviisi-, juniori- ja seniorisarjoissa.

Junioreiden kisassa EVT:n Ice Steps luisteli komeaan voittoon - kakkoseksi sijoittunut USA:n Chicago Jazz on maansa kakkosjoukkue ja junioreiden MM-edustaja. Ice Steps -joukkue puolestaan on tällä hetkellä rankattu Suomessa sijoille 5-6. Suomalaisryhmä johti kisaa jo lyhytohjelman jälkeen ja vapaaohjelmassa tuomareista valtaosa asetti heidät selkeästi ykköseksi. Kolmanneksi juniorikisassa luisteli Italian mestarijoukkue Hot Shivers. Ice Steps -joukkueen seuraava tähtäin on helmikuun lopulla Turun Elysée Areenalla luisteltavissa muodostelmaluistelun junioreiden ja senioreiden SM -kilpailuissa.

Noviisisarjassa EVT:n Dream Steps kävi tiukan kamppailun pronssisesta mitalista Helsingin Taitoluisteluklubin Finettes -joukkueen kanssa. Molemmat suomalaisryhmät epäonnistuivat ohjelmissaan pahoin, mutta joukkueiden laadukas perusluistelutaito ja korkeatasoiset ohjelmat siivittivät heidät silti erinomaisiin sijoituksiin. Tasoero kilpailun kärkiviisikon ja muiden joukkueiden välillä oli selkeä. Noviisien kotimainen loppukilpailu luistellaan maaliskuussa Helsingissä ja luvassa on taatusti tiukka kamppailu mitalisijoista.

Seniorikisassa ei tällä kertaa ollut suomalaisedustusta. Voittoon luisteli odotetusti Venäjän Paradise ja hopeaa nappasi USA:n Miami University. EVT:n muodostelmajoukkueita valmentavat Saara Pulkkinen ja Nina Mäntylä.

Spring Cup 2004, Milano

Tulokset, juniorit

1. Ice Steps Suomi 2. Chicago Jazz USA 3. Hot Shivers Italia 4. Starlight Juniors Sveitsi 5. Pacific Ruotsi 6. Black Diam's Ranska 7. Team Rainbow Etelä-Afrikka 8. Ice On Fire Italia 9. Icekristalle 2000 Saksa 10. Gumus Patenler Turkki

Tulokset, noviisit